Over ons

Ontstaan van de stichting

Als donateur en steuner van een goed doel heb je het recht om te weten hoe de stichting is ontstaan. Hiermee krijg je een kijkje in de voorgeschiedenis van de stichting en de beweegredenen van de oprichters.

Soms leidt het ene goede tot het andere en dat geldt zeer zeker voor het ontstaan van onze stichting. Afgelopen ramadan (2020) waren wij heel informeel begonnen met het inzamelen van donaties voor verschillende goede doelen. Wij merkten al heel snel op hoe gul mensen waren en hoe graag men wilde helpen. Maar we merkten ook op hoe geweldig het was om bezig te zijn met zo’n nobel doel.

Het bracht een immense voldoening en gemoedsrust met zich mee. Dit smaakte naar meer en binnen een zeer korte tijd was onze nieuwe stichting geboren.

 

Betekenis Bashierah

Bashierah is het Arabische woord voor een brenger van blijde tijdingen…

Stichting Bashierah zet zich dan ook in om op blijdschap en gezondheid te verspreiden door mensen in derde wereld landen te voorzien van schoon drinkwater middels het graven van waterputten.

 

Waarom waterputten?

Onze stichting spits zich alleen toe op het aanleggen van waterputten. Maar waarom specifiek waterputten?

Om te beginnen zijn we er het mee eens dat de deuren van goedheid talloos zijn in aantal. En er zijn verschillende manieren waarop wij de medemens en omgeving in het algemeen te dienste kunnen staan.

Maar wij hebben specifiek gekozen voor het aanleggen van waterputten om de volgende redenen:

  1. Het is de meest basale menselijke behoefte om gewoon te drinken te hebben. Een ieder van ons die weleens extreme dorst heeft gehad die zal ervoor willen zorgen dat niemand dorst hoeft te leiden. Water is de bron van al het leven en kan van een droge plek een paradijs op aarde maken.
  2. Wereldwijd hebben 1.1 miljard mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Wereldwijd komen er daarom per jaar ongeveer 5 miljoen mensen te overlijden door ziekten die gerelateerd zijn aan een gebrek aan schoon drinkwater. In 2025 zal een derde van de wereldbevolking grote moeite hebben om water te verkrijgen. De waterputten die wij openen voorzien een groot aantal mensen van schoon drinkwater.
Scroll naar boven