waterputten
18573
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18573,bridge-core-3.0.7,give-recurring,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-259,elementor-page elementor-page-18573

Waterputten

Tsjaad

Tsjaad is één van de landen waar Stichting Bashierah actief is met het aanleggen van waterputten. Tsjaad is een land in Afrika wat bekend staat als één van de armste landen ter wereld. Ruim 80% van de bevolking leeft daar onder de armoedegrens. Naast de algehele armoede is er op veel plekken geen schoon drinkwater voorhanden.

348 van 250 donaties

Niger

Niger ligt in de Sahel en is volgens rapporten van de Verenigde Naties in 2020 het armste land ter wereld. De extreme armoede en grote droogtes in Niger zorgen vaak voor humanitaire rampen. Daarnaast vangt het land vluchtelingen en ontheemden op, mensen die op die op de vlucht zijn voor het geweld. Om in cijfers te spreken: er zijn zo’n 234.000 vluchtelingen uit Mali en Nigeria, en 313.000 ontheemden: mensen die op de vlucht zijn in eigen land. Voor ons des te meer reden om de uitdaging aan te gaan om de mensen aldaar te voorzien in de waterbehoefte.

25 van 25 donaties

Kameroen

De afgelopen jaren liepen de gemoederen hoog op in verschillende regio’s van Kameroen. Zowel binnenlandse- als buitenlandse conflicten zorgden voor onrust in Kameroen. Volgens cijfers hebben zo’n 3,6 miljoen mensen behoefte aan water-, sanitair- en hygiëne hulp. Waterputten als bron van schoon water is bij uitstek de oplossing voor al de huidige behoefte onder de lijdende Kameroense bevolking. Wij van Stichting Bashierah zullen ons inzetten om de levenskwaliteit van deze mensen te verbeteren door hen te voorzien van schoon water.

20 van 25 donaties

Ghana

Ghana is een land aan de westkust van Afrika. Het land kent veel gebieden met een warm klimaat en veel droogte. Mede om die reden is er in veel landelijke gebieden in Ghana een tekort aan schoon drinkwater.

26 van 25 donaties